Lesvos - den grekiska ön med smaker i världsklass

Resan till Lesvos | Matbloggarnas recept | Om produkterna
Kalasgott.com

Jennie Benjaminsson

Jennie har gett ut kokboken Kalasgott, driver webbplatsen Kalasgott.com och bloggar regelbundet om både mat och vardagsliv.

Stekt havsabborre med grillade grönsaker och fetaost, 4 portioner

Ingredienser:

Feta Lesvos

Fetaosten från Lesvos har en extra krämig konsistens med mer smak och karaktär. Sparsamt smaksatt med äkta havssalt.

Skiva grönsakerna. Salta aubergineskivorna så att vätskan dras ur. Filéa och salta fisken och ringla över rikligt med olivolja.

Grilla grönsakerna, först aubergine- och zucchiniskivorna och därefter paprikan och tomaterna. Lägg upp på ett fat. Hetta upp en panna och stek fisken i olivolja, cirka 1,5 minut på vardera sida. Salta lite under tiden.

Salta grönsakerna, pressa över en citron och sprid ut en knippe hackad färsk basilika. Smula över fetaosten och toppa med den stekta fisken. Ringla över olivolja och garnera med några basilikablad.

Grilla brödskivorna lätt och lägg bredvid fisken på fatet. Servera genast.